‘Surrealism and beyond’

‘Surrealism and beyond’ gaat over homofobie dat nog altijd heerst in vele landen buiten Europa, en soms zelfs nog binnen Europa.

Op de foto rechts zijn twee nigeriaanse mannen te zien die elkaar het gezicht afschermen omdat ze niet herkenbaar in beeld kunnen komen omdat er gevaar is em ze bedreigd worden aan de hand van hun geaardheid. ‘404 not found’ enerzijds voor dat hun bestaan daardoor als onzichtbaar is, ze houden het geheim en anderszijds dat het concept van homo zijn niet bestaat in hun land van herkomst, het is eerder een ziekte.

Rechts is een symbolisch klassiek uitgedrukt beeld te zien tussen man en vrouw die in elkaar verweven zijn en de ander lief hebben. Dat is nog altijd de standaard.

20181011_114748-01Screenshot_20181006-092656_Instagram

 

Screenshot_20181006-092230_Instagram

20181011_122400-01

FEEDBACK

Tijdens het proces van het maken van dit werk kreeg ik de feedback dat ik nog geen nieuwe huid had gecreeërd. Dat het werk meer een poster was. Omdat ik met acrylverf werkte heb ik een houtskooltje gepakt en heel het linker deel zwart gemaakt, alsof de twee jongens overspoeld worden door een soort aslaag, vanuit de ‘heterokant’.

Ik was blij met de uitkomst.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s