zelfreflectie en ontwikkeling – blok 1

Wat een omwenteling om vanuit de universiteit te belanden op een kunstacademie. Ik studeerde Psychology, wat verradelijk is, omdat ik tijdens de opstart van mijn studie tegen mijn enorme zelfbewustzijn aanliep: ik bestudeer en analyseer mijzelf en alles om mij heen. Kleine details vallen mij op, bewegingen volg ik en de energie van mensen eveneens.

Ik kwam erachter dat een soort ‘controledrang’ terug te zien is in mijn werk, en in de meest duidelijke vorm tijdens ABO, de lessen van Maarten. Ik moet loslaten. Mijn conceptuele hoofd denkt altiijd en in meeste gevallen ten overvloedde. Het leidde tot ideeën maar het werkconcept van Maarten doelde erop dat je juist het werk vanuit het intuïtieve moet laten voorvloeien.

Hij vond dat ik teveel prutste en te weinig grof te werk durfde te gaan. Tijdens de lessen heb ik steeds meer van zijn feedback terug laten komen in het werk en op het laatst gaf Maarten zelf aan dat het gelukt was en daar ben ik blij om.

Wederom kreeg ik van Petra te horen dat mijn serie geen serie was maar foto’s met ieder een geheel eigen verhaal. Ze waren te divers en als individueel beeld te verhalend om samen als een geheel te kunnen functioneren. Ik heb mijn serie aangepast aan de hand van haar feedback, dat is terug te vinden op dit blog.

Ik merk dat ik gedurende dit blok steeds meer los ben gekomen van die dergelijke controle. Ook merk ik dat ik veel vrijer associeer, in de breedste zin van het woord. Er ‘ploepen’  bij voorwerpen, woorden, teksten, codes en geluid steeds een meer uiteenlopend scala aan associaties op. Dit zorgt soms dat ik moet lachen om dingen die andere soms helemaal niet grappig vinden of niet door hebben, omdat hetgeen op zichzelf niet grappig is maar mijn hoofd er iets grappigs van kan maken.

 


 

Beoordeling Blok 1

De deelopdrachten moeten zijn gemaakt en besproken in de les: V
Je geeft blijk van een actieve en onderzoekende werkhouding: V
Je toont een inhoudelijke interesse naar je onderwerpen: G
Je experimenteert en gaat opzoek naar nieuwe beeldoplossingen: V
je hebt alle feedback en expertises betrokken in je werkproces V
In je weblog is een overzicht te zien van je ondernemendheid t.a.v. het werkveld: V
Inzet, begeleidbaarheid en samenwerking: V + G
-> experiment meer op focussen
Werk meer vanuit de vorm/onderzoek om tot inhoud te komen (concept -hoofd- niet leidend laten zijn)

 

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s