Huis Marseille

Hellen van Meene – En alles blijft bestaan wanneer je sterft

is de persoonlijkste serie foto’s die Hellen heeft gemaakt. De kern van de tentoonstelling bestaat uit 9 panoramafoto’s die gemaakt zijn tegen typisch Nederlands landschap; molen, bollenvelden, boerderijen of de Hollandse kust.

Een wederkerend element is een rechtopstaande doodskist waarin een overledene tussen de nabestaanden staat.

Hellen vraagt zich vooral af hoe het kan dat het nog zo’n mooie dag is terwijl er zojuist een dierbare is doodgegaan? Hoe komt het dat de wereld precies hetzelfde lijkt te zijn gebleven terwijl jouw bestaan zo wezenlijk is veranderd?

Hellen had angst voor de dood en doodskisten maar in 2017 werd de fotografe getroffen door een plotselinge dood van haar geliefde moeder Ada. De serie is het resultaat van Hellens creatieve manier van verwerken van haar diepe verdriet.

 


Koos Breukel – Zoon

Fotograaf Koos heeft naar aanleiding van de 18e verjaardag van zijn zoon Casper deze serie gepubliceerd. Hij volgt zijn zoon al sinds de geboorte en vond het nu een juist moment om de voor hem waardevolle serie de wereld in te sturen.

 

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s