Boek – ‘geliefde’

Sara is  mijn geliefde en ik probeer aan de hand van beelden haar te omvatten als persoon. Dit is een grote uitdaging door de diversiteit in haar persoonlijkheid en activiteiten.

Ik heb in een aantal sessies foto’s genomen van Sara, mee geweest naar werk en sport en zo een breder beeld kunnen vastleggen.

Toch ben ik niet helemaal tevreden met de bedoeling ervan, hoe wil ik dit samenvoegen tot 1 geheel? Ik heb eerder een dokaprint gehad met een aparte zilvere gloed en toen ben ik dat gaan nabootsen in de digitale beelden. Ik vond dit zo’n mooie manier dat ik vele foto’s nu heb omgezet naar dat idee.


Misschien wil ik de tijd omdraaien, zwart wit voor nu en kleur voor vroeger?

FEEDBACK

Mieke ‘zeer divers beeld, heel mooi scala van algemeen tot in detail. Nu kun je voort maken in het vormen van een verhaallijn, kijk waar je uit kan kiezen, vele wegen zijn open.

Uiteindelijk heb ik gekozen om een verhaal te vertellen vanuit de invloed die haar zus met autisme op haar heeft gehad, wat haar geïnspireerd heeft om Geneeskunde te gaan studeren en hoe ze verder haar leven in balans houdt met een overvol hoofd, die staat centraal. Het resultaat is te zien op de schouw maar hier een paar screenshots van de inhoud:

Hoewel Mieke het boekje mooi vond uitkomen het ze hier en daar wat feedback gegeven wat betreft het zwart wit, omdat het een ‘grafsfeer’ gaf en of ik dat wel wilde vertellen. Ook vond ze het opmerkelijk dat mijn schriftelijke vertelling van derde naar tweede persoonsvorm overging, dat juist bewust geplaatst is ivm het einde van het verhaal, ook vond ze het teveel tekst.

Allemaal waardevolle feedback dat mij heeft laten nadenken over wat ik wilde vertellen. Na het even te hebben laten rusten heb ik besloten om het boekje af te drukken en te binden met nietjes. Voor nietjes en simpel design heb ik gekozen omdat het verhaal heel veel fascetten kent en om het verhaal meer te laten spreken dan het uiterlijk vertoon. Sara is een heel normaal meisje maar haar leven kent ook lastige kanten als je even wat verder kijkt.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s