Foam – dec ’18

In Foam was dit maal een speciale editie te zien genaamd ‘Next Level’ waarbij het werk van Persijn Broersen en Margit Lukács te zien is. Margit is mijn tante en ik heb hun hele proces meegemaakt van opdracht tot uitvoering. Ik vond het extra speciaal dat zij zo’n groot deel van het museum in beslag nemen zodat je echt de sfeer goed mee kan krijgen.

Wat zo bijzonder is aan hun werk is dat het ‘Next Level Fotografie’ is, door fotografie ten grondslag van hun werk te laten zijn maar nooit het eindproduct is. Door gebruik te maken van technieken als 3D- rendering worden foto’s bouwstenen voor virtuele werelden. Hierdoor functioneert fotografie niet langer op basis van representatie, maar wordt het materie voor de simulatie van onze werkelijkheid.

De titel van de tentoonstelling, Point Cloud, Old Growth, verwijst dan ook naar dubbelzinnige relaties tussen tijd en ruimte, kopie en realiteit.


Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s