Fotodok – dec 2018

‘Who’s in control’ gaat over de steeds meer abstracte wereld om ons heen. Waar vroeger alles tastbaar en materieel was is nu online of afgeschermd. Het leven wordt meer en meer abstract.

Internationale fotografen hebben met een nieuwe blik naar machtsstructuren gekeken die de huidige maatschappij veranderen.

Voorbeelden van deze abstracte gegevens is onder andere de beurshandel, waar dat tot voor kort op een beursvloer gedreven werd, met of zonder cameraploeg en nu alles virtueel is waar je in één klap miljoenen kan verdienen.

Ook zo’n gevaarlijke ontwikkeling is populisme en nepnieuws, samenzweringstheorieën. Niets is meer grijpbaar en vervalsing is makkelijker.

De hamvraag is ‘Who’s in control?’ Een zeer terechte vraag. Als je het mij vraagt denk ik dat wij als normale burgers weinig nog zelf in de hand hebben, alles wordt boven ons hoofd geregeld en uitgespeeld, vele belangen spelen mee. Het is allemaal niet meer te overzien en we snakken ernaar om nieuwe beelden en woorden te creëren om ons te kunnen verhouden tot de krachten die ons hedendaagse leven beïnvloeden.

Ik vond het een interessant opgezette expositie met terechte en kritische vraagstellingen. Het zet de kijker aan het denken en laat nadenken over zijn of haar eigen normen en waardes en hoe de tegenwoordige tijd aan te pakken en te observeren.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s