zelfreflectie en ontwikkeling – Blok II

Waar ben ik mee bezig…..

Geen idee!

..ik heb géén idee.

Dat gevoel is mij wat vaker overkomen dit blok maar volgens mij maakt het mij allemaal wat minder uit, dat idee. Ik focus minder op het eindresultaat zoals eerst het geval was. Dit zorgt niet dat ik met minder druk aan een opdracht begin, integendeel. Ik word onrustig zolang er geen concrete ideeën oppoppen in mijn hoofd.

Wat wel werkt is als ik een project in sluimerstand kan laten doorsluimeren op de achtergrond, tegen de achterwand van mijn hersenprocessen. Ik parkeer hem daar vaker tijdelijk en kan er dan een beetje op broeden, haal het weer naar voren, pas het concept aan en plaats het weer terug naar achter.

Ik knip en plak, roteer en schud. Wat wil ik?

Vaak vind ik beeld niet voldoende, dan wil ik het combineren met literatuur, of een raakvlak in de wetenschap. Waar ligt dat snijvlak, dat kantelpunt wat spanning brengt? Hoe laat ik het evenwichtig balanceren en is dat wel de bedoeling? Snappen mensen wel mijn kronkels? Moet ik het allemaal opschrijven? Wordt het dan meer begrijpelijk?

Hoe vaak ik stomverbaasde gezichten terugkrijg en ik verward achterblijf. Moet ik het dan doorzetten of is het inderdaad een frappant idee? Is een apart idee erg? Moet ik durven?

Ja, ik moet denk ik meer durven.

Ik merk dat ik wat meer openminded en los kan komen van de standaard en ook wel gekke gedachtes aandacht kan schenken. De uitwerking is nog niet iets waar ik tevreden over kan zijn.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s