Stedelijk Museum // 2019

De tentoonstelling omvat ongeveer 35 werken die nog nooit in het museum zijn getoond. Met films, video’s, installaties, schilderijen, beelden en werken op papier van onder anderen Ed Atkins, Bell & Frick, Meschac Gaba, General Idea, Arthur Jafa, Erik van Lieshout, Helen Marten, Tony Oursler, Magali Reus, Han Schuil en Fiona Tan.

De titel van de tentoonstelling in het Stedelijk is Echte luxe is niets kopen van de Nederlandse kunstenaar Erik van Lieshou. Een soort knipoog naar de betrokkenheid van gulle gevers in een tijd van slinkende museale budgetten en hoge prijzen op de kunstmarkt.

Dit werk onderscheid een aantal focuspunten zoals de aandacht voor nieuwe technologie, digitalisering en de doorwerking van globalisering.

Deze filminstalaties zijn het werk van Metahaven en heet ‘Eurasia’ Question of happyness.

De videos zijn opgenomen in de Oeral en in Macedonië en verbindt documentaire en animatie met sciencefiction, poëzie en volksverhalen. Eurasia begint op de ‘Nieuwe Zijderoute’ die Azië en Europa met elkaar verbindt.


Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s