‘De groep’ / Stevensloop

Ik heb bedacht om de Stevensloop in Nijmegen te gaan fotograferen als onderdeel van de groep. Eerst wilde ik eigenlijk alle fotografen vastleggen maar de opkomst en zichtbaarheid daarvan viel tegen. Nu loop ik zelf ook hard en deed ik vaker mee aan de Dam tot Damloop, Hilversum Cityrun, en de Zandvoort Cross dus kan ik mijzelf wel bestempelen als waardige hardloper. Dit was dan ook mijn back-up plan. Zo gedacht, zo gedaan.

Als een malle heb ik op mijn fiets gezeten 21 km lang in windkracht 10 langs de dijk met camera om mijn nek over het officiële parcours. Dit mocht helemaal niet maar al snel kwam ik erachter dat de raincover van mijn rugzak leek alsof ik bij de organisatie hoorde en zo kwam ik door de bikkelharde selectie van de organisatie die koste wat kost alle fietsers van het terrein af wilde trekken. Mij hebben ze niet gepakt, zie de foto hierboven!

Pas toen ik met de foto’s bezig was bedacht ik om alle hardlopers uit te knippen en op een apart groot vel te plaatsen. Eerst wilde ik een soort mierennest creëren met van die bezweette uitslovers, prima reclame het een schrikbeeld voor elke sportschool. Maar uiteindelijk zag ik een soort verloopje ontstaan van mensen die ik aan het begin van de wedstrijd had vastgelegd en de mensen die voor de finish helemaal verkrampt raken en hun laatste energie uit zich laten persen.

Het echte beeld is in 3 onderdelen, en aaneengeplakt als een tijdsverloop. Met pleisters.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s