De Reis / ‘Betontica Romance’

Voorafgaand aan de reis……

Mijn reis in Ljubljana vond ik eigenlijk best tegenvallen want het viel een beetje tegen in de verwachtingen. Zoals je ziet in mijn filmpje komt de stad heel romantisch over maar dat was niet echt zo in de werkelijkheid. Misschien lag het aan de tijd van het jaar (winter) en leek het allemaal minder fleurig of was het gewoon een betonblok landschap met een schattig centrumpje aan een rivier. Dit contrast viel mij het meest op en daarmee ben ik aan de slag gegaan!

Ik wilde vooral het contrast tussen verwachting en werkelijkheid combineren en dit heb ik gedaan aan de hand van knippen en plakken in beeld en om het giga groot naast elkaar uit te zetten als een soort verloop van romantisch naar betonstad. Het verloop laat zien hoe de stad van mooi en gezellig naar kil en afstandelijk overloopt. Ik heb er allerlei gekke details ingestopt die ik heb gevonden op de reis, zoals de Russische vlag die vrolijk wapperde tussen de betonblokken, die heb ik gepositioneerd in de prullenbak; weg met het communisme. Ook de gekantelde vrachtwagen is een tafereel waar ik tegenaan liep, dit had te maken met een expositie waar ik heen ben geweest in de stad.

Panorama 2,5 meter.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s