Hilversums Museum

De expositie werd geheel gewijd aan de Born Free Generation van Nelson Mandela.

Tijdens haar werk in Zuid-Afrika in 2007 raakt de Nederlandse fotojournaliste Ilvy Njiokiktjien in de ban van de born frees; de generatie die na de afschaffing van de apartheid werd geboren. Njiokiktjien brengt de jonge generatie op een eigen, persoonlijke en soms intieme manier in beeld. ‘Er is gelijkheid op papier, maar een meerderheid van de jongeren gelooft dat blanke Zuid-Afrikanen nog steeds betere kansen hebben, omdat de erfenis van eeuwen ongelijkheid nog niet is uitgewerkt.’

Dit jaar viert Zuid-Afrika het 25-jarig jubileum van de eerste democratische verkiezingen in 1994, waarbij Nelson Mandela werd gekozen tot de eerste zwarte president van het land. Hij sprak vaak over de jonge generatie, die vrij zou zijn van het beladen verleden, en een verenigd Zuid-Afrika waar blank en zwart als gelijken met elkaar leven. (Bron: Hilversums Museum)

Ik vond het een mooi opgebouwde expositie, verdeeld over 3 verdiepingen. De combinatie tussen foto en film werkte heel goed en maakte het zeer levendig.

Inhoudelijk vond ik de expositie goed, het had diepgang en de fotograaf heeft goed onderzoek gedaan en het onderwerp vanuit veel perspectieven belicht.

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s