Divineking Youth and Children Organisation

Welcome to Uganda!

Wil jij het project steunen?

Would you like to support the project?

Wist je dat…..

Veel kinderen in Uganda nog altijd niet naar school kunnen? Vaak zijn hun ouders zo arm dat kinderen gaan werken in plaats van naar school te gaan. Vaak zijn scholen ook niet zomaar om de hoek en worden er elke dag tientallen kilometers afgelegd om naar school te komen. Veel van de kinderen hebben dan nog niet ontbeten en als ze geluk hebben kunnen de ouders de lunch betalen op school. Jammer genoeg zijn er veel kinderen die elke dag met een lege maag de school ook weer verlaten.

Divineking Youth and Children Organisation is een lokale organisatie in Kampala, hoofdstad van Uganda.

De organisatie zet zich in voor kinderen in de omgeving van Kampala waar veel armoede heerst. Dit doen ze door middel van een speciaal voedingsprogramma voor de kinderen, docenten te zoeken, materialen aan te schaffen en de schoolgebouwen op te knappen. Dit is hard werken en kost ook een hoop geld.

Momenteel zijn de klaslokalen allemaal van hout en omdat Uganda midden op de evenaar ligt is er vaak zware regenval en zitten de kinderen in ondergelopen lokalen in de klas.

Nu probeert Divineking Youth and Children Organisation om stenen lokalen te bouwen. Ze hebben al 6000 van de 20.000 stenen kunnen fabriceren, wat genoeg is voor 1 klaslokaal. Er is dus meer hulp nodig.


Jij kan bijdragen!

En daarmee de kinderen helpen

Mensen zijn steeds minder graag geld gaan doneren in de wilde weg omdat veel grote organisaties elke keer maar weer terug blijven komen om opnieuw geld te vragen. Het verschil met Divineking community based organisation Uganda is dat het heel lokaal is en dat ook jij ons kan volgen en zelf kan ervaren wat wij hier doen rondom Kampala want je bent hier van harte welkom!

Donations

Elk klein bedrag helpt en volg mij dagelijks online om te zien waar wij in kunnen investeren door middel van donaties aan onderstaand adres.

Klik hier

Al het geld wordt uitsluitend gebruikt voor wederopbouw van de scholen en het ondersteunen van de gezinnen.

Guided tours

Wil je met mij samen nar Uganda komen en iets betekenen voor de kinderen van de scholen ?

Klik hier of neem contact op met mij!