Divineking Youth and Children – Uganda

Welcome to Uganda!

Wil jij mijn project steunen?

Would you like to support my project?

Precies 2 jaar geleden…

vertrok ik in mijn eentje op 18- jarige leeftijd naar Zuid-Afrika om daar te werken en te wonen onder de lokale bevolking. Wellicht herinner je nog mijn verhalen op Instagram en Facebook. Ver weg van de bewoonde wereld heb ik gewoond tussen mensen die nooit een buitenlands persoon hadden gezien, veelal op Game (wild life) farms.
Ik schrok mij rot over de onderlinge rassenhaat die daar nog dagelijks speelt en de corrupte overheid die het nieuws censureert. Over de stille genocide in Zuid Afrika ‘ Kill The Boer’ hoor je niets in het dagelijkse nieuws maar hier heb ik afgelopen jaren veel over nagedacht. Ik heb schokkende dingen meegemaakt en veel leed gezien maar ben tegelijkertijd enorm geboeid geraakt door de natuur, de mensen en voornamelijk de geschiedenis en de politiek van Zuid-Afrika.

ik heb besloten om mijzelf opnieuw in het diepe te gooien maar dan meer voorbereid en wil ik echt wat betekenen voor de lokale bevolking en ga ik jullie meenemen!

Samen met Julius Shyking Mawejj en Anthony Kiweewa hebben we een waardevolle samenwerking genaamd Devineking Community Based Organisation Uganda om te zorgen dat schoolgebouwen worden gebouwd of gerestaureerd en is er een speciale feeding program voor de schoolgaande kinderen zodat ze met een gevulde maag de lessen in kunnen.

Wist je dat…..

Veel kinderen in Uganda nog altijd niet naar school kunnen? Vaak zijn hun ouders zo arm dat kinderen gaan werken in plaats van naar school te gaan. Vaak zijn scholen ook niet zomaar om de hoek en worden er elke dag tientallen kilometers afgelegd om naar school te komen. Veel van de kinderen hebben dan nog niet ontbeten en als ze geluk hebben kunnen de ouders de lunch betalen op school. Jammer genoeg zijn er veel kinderen die elke dag met een lege maag de school ook weer verlaten.

Wat ga ik doen?

Binnenkort ga ik naar Kampala, hoofdstad van Uganda om dus samen te werken met DivineKing Youth and Children waar we door middel van donaties kinderen op scholen kunnen helpen. Hier vind je een video over de huidige situatie.

Het werk wat ik ga doen bestaat uit:
– zorgen dat kinderen te eten krijgen
– het bouwen en verbouwen van schoolgebouwen
– Onderwijs geven
– Fotografie projecten
– Guided tours organiseren


Jij kan bijdragen!

En daarmee de kinderen helpen

Mensen zijn steeds minder graag geld gaan doneren in de wilde weg omdat veel grote organisaties elke keer maar weer terug blijven komen om opnieuw geld te vragen. Het verschil met Divineking community based organisation Uganda is dat het heel lokaal is en dat ook jij ons kan volgen en zelf kan ervaren wat wij hier doen rondom Kampala want je bent hier van harte welkom!

Donations

Elk klein bedrag helpt en volg mij dagelijks online om te zien waar wij in kunnen investeren door middel van donaties aan onderstaand adres.

Klik hier

Al het geld wordt uitsluitend gebruikt voor wederopbouw van de scholen en het ondersteunen van de gezinnen.

Guided tours

Wil je met mij samen nar Uganda komen en iets betekenen voor de kinderen van de scholen ?

Klik hier of neem contact op met mij!
Maandag
8:00 am – 5:00 pm
Dinsdag
8:00 am – 5:00 pm
Woensdag
8:00 am – 5:00 pm
Donderdag
8:00 am – 5:00 pm
Vrydag
8:00 am – 5:00 pm
Saterdag
9:00 am – 2:00 pm
Sondag
9:00 am – 2:00 pm